DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Sammenbidt ?

 

Hej
jeg har søgt længe på nettet over min drøm,
jeg er ikke normalt typen der tænker længe efter mine drømme om de har haft andre betydninger men
denne sidder fast og jeg har stadig en fornemmelse at min kind er hævet.

Jeg drømmer jeg skal holde en slast fest for nogle venner og familie, i alt dette opdager jeg pludselig en meget stikken i min kind lige omkring kindbenet.
Jeg får en af mine gæster i drømmen til at tjekke det men vi kan ikke se andet en et hul ind under skindet. Jeg føler min kind bliver større og
pludeslig opdager vi et følehorn fra en bille. Vi prøver at få den ud med pincet og klemmer men intet sker.
Jeg går i panik og vil køre på sygehuset, men så pludselig hopper billen ud.
Det er en glimmerbøsse har jeg fået læst mig frem til.. En af mine gæster forklarer mig dette er en han så der er ingen æg i min udposing på kind, men jeg føler ikke jeg er fri fra den i nu.
I næste øjeblik fanger en af mine gæster med pincetet i min kind en anden bille , som de forklarer er en hun, hvilket får mig til at gå i panik i drømmen da jeg er bange for der så er æg i min kind også. Vi tager på sygehuset og i min kind er der mange små sorte æg!! i

Næste øjeblik vågner jeg med et sæt. Og ja selv mens jeg sidder og skriver denne mail føler jeg stadig der er en føelse i min kind som jeg virkelig har svært ved at slippe..
Tror aldrig jeg har haft så en undeelig føelse efter en drøm før.
Håber du vil hjælpe mig lidt til at finde ud af meningen med drømmen er eller kan give mig et hint om hvorfor. Den ene bille var sort den anden brun.
Mange hilsner Ester Efternavn
.


SVAR:

Tjah ... med mindre du kan få nogle personlige associationer ud af navnet "glimmerbøsse", er det svært at få en sikker tolkning ud af en sådan drøm.
Drømme om insekter kommer normalt fra et dybt sted i baghjernen, det vedrører nerver og instinkter, et dybt område, som mennesker har fælles med biller....
Måske måske måske kan man få en tolkning ud af at fokusere på den store psykologiske betydning, som kæbespændinger har. Hvis du har problemer med overdrevne kæbespændinger, vil en talepædagog eller en terapeut kunne underholde dig længe med vigtigheden af at lære afspænding - og se på dine kontrol-mekanismer. Hvad er det du lukker kæften omkring ?

Men måske har det slet ikke relevans i dit tilfælde ?

Ved løsningen af de problemer, drømmen peger på, kan det måske også være en hjælpe at fokusere på de "gædter", der er i din drøm. Det vil sige i din personlighed. De sider af dig, som gæsterne repræsenterer - det er vel hidtil ubemærkede ressourcer - eller hvad ??

Held og lykke.
Venlig hilsen
Peter Værum