DRØMMEBREVKASSEN

EVENTYR

FOREDRAG

KRISTENDOMMEN

PILGRIMSVANDRINGER

Oktober 2005

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

18 årig skal føde

Drøm om fødselssmerter

 


FOREDRAG OM DRØMME

FORTÆLLER-SIDEN

OPTRÆDEN MED VISESANG

CITATSAMLINGEN

H. C. ANDERSEN

 

 

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel nr. 1
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.
Mere om drømme
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen
Lidt teori:
Indhold og forhold i drømme.

FAQ:
Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ?

- Jo da, og ...

Når man ikke kan huske sine drømme

Tilbage
til
Peters portal .


Hejsa...
Jeg er 18 år gammel, og skal føde her til  januar.
Forleden nat havde jeg en meget ubehagelig drøm omkring det at føde, ved jo godt at det vil gøre meget ondt - men i denne drøm var det helt forfærdeligt, jeg græd helt vildt mens jeg var ved at føde, og jeg ville ikke føde alligevel. Jeg råbte og skreg, har aldrig været så bange før.
Men det er nok bare nervøsitet.
Det der dog undrer mig mest er at senere i drømmen ser jeg tallet 54 foran mig mange gange, (der var jeg ikke ved at føde, der var bare helt sort) - tallene fløj rundt i luften med forskellige farver... jeg ved ikke om det har en sammenhæng...

Håber at du kan give mig et svar!

Mvh. Julia


SVAR:

Det er en stor begivenhed at skulle føde, og at forberede sig på smerterne. Alle siger jo, det er en stor oplevelse - og at det med smerterne bliver noget aldeles underordnet. Men det er klart at man på forhånd er bekymret, angst, rædselsslagen, bange. Mere eller mindre ubevidst. Ikke bare som du skriver "det er nok bare nervøsitet".
Du skal ikke bare slå det hen - eller lade andre sige til dig "bare nervøsitet".

Drømmen siger - tror jeg - at du skal give dig lov til at være rædselsslagen. Og du skal forberede dig - så godt du kan. Du ved sikkert mere end jeg ved om hvordan man forbereder sig, åndedrætstræning, afspænding og alt det dér... Men også forberede dig psykisk.

Tallet 54 er interessant. Hvis ikke det siger dig noget helt personligt (og dét er det sandsynligste) kan man se på den symbolske betydning af 5 efter fulgt af 4.
Nu er talmystik ikke lige min stærke side. Det har aldrig rigtig interesseret mig og - som Grundtvig siger - "den har aldrig levet som klog på dét er blevet, han ej først havde kær". Men både 5 tallet og 4 tallet rummer en meget stærk symbolik og hvis man lægger dem sammen får man 9, tallet lige før den store "vending", "det store spring fremad" der indebærer gennemgribende transformation og ..fødsel. ("Vi venter på + 1").
Du kan selv lege med tallene i tankerne. Jeg har en fornemmelse af, at du efter fødslen vil have en klar intuitiv viden om, hvad de to tal betyder (eller måske under fødslen... ??). - - Erfaringen er, at op mod en fødsel og bagefter ligeså er der meget åbent ned til det ubevidste og der er tit "mystiske" dvs. uforklarlige fænomener på spil. Derfor er bl.a. drømmene også tit stærke og "underlige", men tit også informationsrige.

Held og lykke med det hele - skriv og lad os alle sammen høre, hvordan det er gået !

Venlig hilsen

PETER VÆRUM.

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage
til
Drømmebrevkassen.

Tilbage til Drømmebrevkassens hovedside


Tilbage til hovedsiden